Pieczeń żuławska ma 158 kcal (632 kJ) na 100g produktu.
Pieczeń żuławska to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
158 kcal |
632 kJ |
CHOLESTEROL | 43.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 80 mg |
OMEGA-6 540 mg |
OMEGA-9 4,660 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 3 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 2,408 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 3 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 3,370 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 5,280 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 13,629 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
71.6 g | 9.8 g | 3.2 g | 14.3 g | 1.1 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 0.10 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 2.40 | g |
Błonnik pokarmowy | 0.20 | g |
Witamina A | 5.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.10 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.10 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.75 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.18 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 3.10 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 3.10 | μg |
Witamina C | 0.10 | mg |
Witamina D | 0.28 | μg |
Witamina E | 0.24 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 614.00 | mg |
Sól | 1.54 | g |
Potas | 139.00 | mg |
Wapń | 8.00 | mg |
Fosfor | 96.00 | mg |
Magnez | 13.00 | mg |
Żelazo | 1.30 | mg |
Cynk | 1.58 | mg |
Miedź | 0.07 | mg |
Mangan | 0.06 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.01 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.18 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.03 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.98 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.04 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 1.11 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.02 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.06 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.02 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.37 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.05 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 4.09 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.07 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.51 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.08 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.03 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 734 | mg |
Leucyna | 1,178 | mg |
Lizyna | 1,249 | mg |
Metionina | 359 | mg |
Cystyna | 169 | mg |
Fenyloalanina | 644 | mg |
Tyrozyna | 521 | mg |
Treonina | 668 | mg |
Tryptofan | 154 | mg |
Walina | 734 | mg |
Arginina | 953 | mg |
Histydyna | 486 | mg |
Alanina | 842 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,357 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,276 | mg |
Glicyna | 757 | mg |
Prolina | 613 | mg |
Seryna | 603 | mg |