Śledź wędzony "Pikling" ma 216 kcal (864 kJ) na 100g produktu.
Śledź wędzony "Pikling" to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
216 kcal |
864 kJ |
CHOLESTEROL | 90.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 1,790 mg |
OMEGA-6 2,550 mg |
OMEGA-9 6,820 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 6 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 4,702 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 2,100 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 11,160 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 20,845 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
60.6 g | 14.3 g | 0.0 g | 21.8 g | 3.3 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 14.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.25 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.50 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.35 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 5.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 5.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 20.00 | μg |
Witamina E | 1.60 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 1,170.00 | mg |
Sól | 2.93 | g |
Potas | 285.00 | mg |
Wapń | 32.00 | mg |
Fosfor | 254.00 | mg |
Magnez | 33.00 | mg |
Żelazo | 1.40 | mg |
Cynk | 1.68 | mg |
Miedź | 0.33 | mg |
Mangan | 0.04 | mg |
Jod | 30.00 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.35 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.59 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.16 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 1.03 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 1.36 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 2.09 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | 2.34 | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 2.49 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.22 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.06 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 1.03 | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.09 | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.45 | g |
Izoleucyna | 1,141 | mg |
Leucyna | 1,734 | mg |
Lizyna | 1,734 | mg |
Metionina | 661 | mg |
Cystyna | 245 | mg |
Fenyloalanina | 786 | mg |
Tyrozyna | 740 | mg |
Treonina | 953 | mg |
Tryptofan | 277 | mg |
Walina | 1,357 | mg |
Arginina | 1,287 | mg |
Histydyna | 466 | mg |
Alanina | 1,354 | mg |
Kwas asparaginowy | 2,090 | mg |
Kwas glutaminowy | 3,131 | mg |
Glicyna | 1,354 | mg |
Prolina | 1,311 | mg |
Seryna | 1,177 | mg |