Śledź filety solone ma 218 kcal (872 kJ) na 100g produktu.
Śledź filety solone to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
218 kcal |
872 kJ |
CHOLESTEROL | 70.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 2,400 mg |
OMEGA-6 270 mg |
OMEGA-9 7,730 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 6 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 21,439 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
5 | 3,090 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 10,400 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 18,933 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
48.8 g | 15.4 g | 0.0 g | 19.8 g | 16.0 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 45.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.00 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.22 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 5.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 5.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 9.20 | μg |
Witamina E | 2.30 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 5,930.00 | mg |
Sól | 14.83 | g |
Potas | 240.00 | mg |
Wapń | 62.00 | mg |
Fosfor | 341.00 | mg |
Magnez | 39.00 | mg |
Żelazo | 1.10 | mg |
Cynk | 0.95 | mg |
Miedź | 0.17 | mg |
Mangan | 0.02 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.92 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.07 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.90 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.03 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.17 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 1.38 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 2.10 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 1.83 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | 2.42 | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.19 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.17 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.08 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.96 | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.14 | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.89 | g |
Izoleucyna | 1,036 | mg |
Leucyna | 1,575 | mg |
Lizyna | 1,575 | mg |
Metionina | 600 | mg |
Cystyna | 223 | mg |
Fenyloalanina | 713 | mg |
Tyrozyna | 672 | mg |
Treonina | 865 | mg |
Tryptofan | 252 | mg |
Walina | 1,233 | mg |
Arginina | 1,169 | mg |
Histydyna | 423 | mg |
Alanina | 1,230 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,898 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,844 | mg |
Glicyna | 1,230 | mg |
Prolina | 1,191 | mg |
Seryna | 1,069 | mg |