Dynia pestki łuskane ma 572 kcal (2288 kJ) na 100g produktu.
Dynia pestki łuskane to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
572 kcal |
2,288 kJ |
CHOLESTEROL | 0.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 180 mg |
OMEGA-6 20,700 mg |
OMEGA-9 14,190 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 28 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 2,651 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 8 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 8,480 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 35,070 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 23,718 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6.8 g | 45.8 g | 18.0 g | 24.5 g | 4.9 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 1.10 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 1.40 | g |
Błonnik pokarmowy | 5.30 | g |
Witamina A | 38.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.21 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.32 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.70 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.10 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 60.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | - | μg |
Witamina E | 26.00 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 18.00 | mg |
Sól | 0.05 | g |
Potas | 810.00 | mg |
Wapń | 43.00 | mg |
Fosfor | 1,170.00 | mg |
Magnez | 540.00 | mg |
Żelazo | 15.00 | mg |
Cynk | 7.50 | mg |
Miedź | 1.57 | mg |
Mangan | 1.00 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.04 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.04 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 5.60 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 2.80 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.09 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 14.10 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 20.70 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.18 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 1,095 | mg |
Leucyna | 1,808 | mg |
Lizyna | 1,591 | mg |
Metionina | 478 | mg |
Cystyna | 261 | mg |
Fenyloalanina | 1,061 | mg |
Tyrozyna | 887 | mg |
Treonina | 782 | mg |
Tryptofan | 374 | mg |
Walina | 1,713 | mg |
Arginina | 3,504 | mg |
Histydyna | 591 | mg |
Alanina | 1,009 | mg |
Kwas asparaginowy | 2,156 | mg |
Kwas glutaminowy | 3,756 | mg |
Glicyna | 1,565 | mg |
Prolina | 869 | mg |
Seryna | 1,000 | mg |