Tłuszcz mleczny do smarowania (d. masło śmietankowe) ma 670 kcal (2680 kJ) na 100g produktu.
Tłuszcz mleczny do smarowania (d. masło śmietankowe) to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
670 kcal |
2,680 kJ |
| CHOLESTEROL | 220.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 220 mg |
OMEGA-6 980 mg |
OMEGA-9 18,330 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 3 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
9 | 61 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 1 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
11 | 50,280 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 19,530 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 1,054 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 24.0 g | 73.5 g | 1.1 g | 1.1 g | 0.3 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | - | g |
| Laktoza | 1.00 | g |
| Skrobia | - | g |
| Błonnik pokarmowy | - | g |
| Witamina A | 724.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.04 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.04 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.01 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 3.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | 0.72 | μg |
| Witamina E | 2.32 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 6.00 | mg |
| Sól | 0.02 | g |
| Potas | 15.00 | mg |
| Wapń | 12.00 | mg |
| Fosfor | 12.00 | mg |
| Magnez | 1.00 | mg |
| Żelazo | 0.10 | mg |
| Cynk | 0.07 | mg |
| Miedź | 0.01 | mg |
| Mangan | - | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | 0.18 | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | 0.35 | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.41 | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | 1.36 | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | 2.08 | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 9.15 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | 1.05 | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 27.72 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | 0.61 | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 7.01 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | 0.06 | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.70 | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | 0.24 | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 1.68 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.17 | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 15.52 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.98 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.22 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 57 | mg |
| Leucyna | 96 | mg |
| Lizyna | 89 | mg |
| Metionina | 27 | mg |
| Cystyna | 10 | mg |
| Fenyloalanina | 49 | mg |
| Tyrozyna | 47 | mg |
| Treonina | 44 | mg |
| Tryptofan | 14 | mg |
| Walina | 73 | mg |
| Arginina | 34 | mg |
| Histydyna | 27 | mg |
| Alanina | 34 | mg |
| Kwas asparaginowy | 77 | mg |
| Kwas glutaminowy | 222 | mg |
| Glicyna | 19 | mg |
| Prolina | 102 | mg |
| Seryna | 77 | mg |