Ile kalorii ma Mięso z podudzia indyka bez skóry?

Mięso z podudzia indyka bez skóry ma 100 kcal (400 kJ) na 100g produktu.
Mięso z podudzia indyka bez skóry to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Mięso z podudzia indyka bez skóry

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
100
kcal
400
kJ
CHOLESTEROL 81.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
70
mg
OMEGA-6
700
mg
OMEGA-9
1,650
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
9 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
10 953 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
0 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
3 1,120 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
6 2,420 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 15,736 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
78.6 g 3.7 g 0.0 g 16.6 g 1.1 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza - g
Laktoza - g
Skrobia - g
Błonnik pokarmowy - g

Witaminy

Witamina A 20.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.08 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.21 mg
Witamina B3 (Niacyna) 3.26 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.30 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 26.00 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) 26.00 μg
Witamina C - mg
Witamina D 0.10 μg
Witamina E 0.02 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 96.00 mg
Sól 0.24 g
Potas 364.00 mg
Wapń 8.00 mg
Fosfor 214.00 mg
Magnez 27.00 mg
Żelazo 1.20 mg
Cynk 2.83 mg
Miedź 0.08 mg
Mangan 0.02 mg
Jod - μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 0.04 g
Kwas Pentadekanowy C15:0 - g
Kwas Palmitynowy C16:0 0.82 g
Kwas Margarynowy C17:0 - g
Kwas Sterynowy C18:0 0.26 g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 0.20 g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 1.42 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 0.03 g
Kwas Erukowy C22:1 - g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 0.63 g
Kwas a-linolenowy C18:3 0.07 g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 0.07 g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 - g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 - g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 - g

Aminokwasy

Izoleucyna 797 mg
Leucyna 1,233 mg
Lizyna 1,758 mg
Metionina 452 mg
Cystyna 105 mg
Fenyloalanina 607 mg
Tyrozyna 536 mg
Treonina 865 mg
Tryptofan 217 mg
Walina 826 mg
Arginina 1,065 mg
Histydyna 468 mg
Alanina 1,029 mg
Kwas asparaginowy 1,647 mg
Kwas glutaminowy 2,823 mg
Glicyna 775 mg
Prolina 681 mg
Seryna 717 mg