Bułka tarta ma 354 kcal (1416 kJ) na 100g produktu.
Bułka tarta to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
354 kcal |
1,416 kJ |
| CHOLESTEROL | 0.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 50 mg |
OMEGA-6 790 mg |
OMEGA-9 210 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 2 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 2,202 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 77 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 260 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 1,050 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 9,440 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 10.0 g | 1.9 g | 77.6 g | 9.7 g | 0.8 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 0.20 | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | 70.60 | g |
| Błonnik pokarmowy | 6.10 | g |
| Witamina A | - | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.16 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 1.13 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.13 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 25.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | - | μg |
| Witamina E | 0.30 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 503.00 | mg |
| Sól | 1.26 | g |
| Potas | 202.00 | mg |
| Wapń | 27.00 | mg |
| Fosfor | 165.00 | mg |
| Magnez | 42.00 | mg |
| Żelazo | 2.20 | mg |
| Cynk | 1.62 | mg |
| Miedź | 0.19 | mg |
| Mangan | 1.06 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.24 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 0.01 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | 0.01 | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.01 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 0.20 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.79 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.05 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 390 | mg |
| Leucyna | 674 | mg |
| Lizyna | 123 | mg |
| Metionina | 162 | mg |
| Cystyna | 238 | mg |
| Fenyloalanina | 441 | mg |
| Tyrozyna | 294 | mg |
| Treonina | 259 | mg |
| Tryptofan | 98 | mg |
| Walina | 446 | mg |
| Arginina | 361 | mg |
| Histydyna | 189 | mg |
| Alanina | 282 | mg |
| Kwas asparaginowy | 350 | mg |
| Kwas glutaminowy | 3,571 | mg |
| Glicyna | 326 | mg |
| Prolina | 1,035 | mg |
| Seryna | 460 | mg |