Ser typu "Feta" ma 216 kcal (864 kJ) na 100g produktu.
Ser typu "Feta" to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
216 kcal |
864 kJ |
CHOLESTEROL | 89.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 80 mg |
OMEGA-6 360 mg |
OMEGA-9 3,820 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 1 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 4,793 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 1 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 10,330 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
5 | 4,260 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 16,369 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
60.8 g | 16.0 g | 1.0 g | 17.0 g | 5.2 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | 1.00 | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 135.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.30 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.10 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.06 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 23.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 23.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.50 | μg |
Witamina E | 0.40 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 1,100.00 | mg |
Sól | 2.75 | g |
Potas | 62.00 | mg |
Wapń | 500.00 | mg |
Fosfor | 360.00 | mg |
Magnez | 19.00 | mg |
Żelazo | 0.30 | mg |
Cynk | 2.00 | mg |
Miedź | 0.08 | mg |
Mangan | 0.04 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | 0.64 | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | 0.36 | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.18 | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.41 | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.53 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 1.63 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 4.63 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 1.81 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.14 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.33 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 3.43 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.06 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.36 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.08 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 905 | mg |
Leucyna | 1,467 | mg |
Lizyna | 1,372 | mg |
Metionina | 457 | mg |
Cystyna | 81 | mg |
Fenyloalanina | 838 | mg |
Tyrozyna | 886 | mg |
Treonina | 629 | mg |
Tryptofan | 219 | mg |
Walina | 1,114 | mg |
Arginina | 610 | mg |
Histydyna | 457 | mg |
Alanina | 533 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,267 | mg |
Kwas glutaminowy | 3,221 | mg |
Glicyna | 333 | mg |
Prolina | 1,676 | mg |
Seryna | 933 | mg |