Ser brie pełnotłusty ma 332 kcal (1328 kJ) na 100g produktu.
Ser brie pełnotłusty to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
332 kcal |
1,328 kJ |
CHOLESTEROL | 72.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 340 mg |
OMEGA-6 310 mg |
OMEGA-9 7,090 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 2 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 4,183 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
11 | 17,890 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 7,740 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 19,129 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
49.3 g | 28.0 g | 0.2 g | 19.8 g | 2.7 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | 0.10 | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 285.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.34 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.40 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.24 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 60.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 60.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.20 | μg |
Witamina E | 0.60 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 880.00 | mg |
Sól | 2.20 | g |
Potas | 100.00 | mg |
Wapń | 600.00 | mg |
Fosfor | 380.00 | mg |
Magnez | 20.00 | mg |
Żelazo | 0.20 | mg |
Cynk | 2.28 | mg |
Miedź | 0.04 | mg |
Mangan | 0.04 | mg |
Jod | 11.20 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | 1.07 | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | 0.61 | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.30 | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.69 | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.89 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 2.75 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.25 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 7.81 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.23 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 3.06 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.23 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.31 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.16 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.57 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.25 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 5.80 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.31 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.34 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 902 | mg |
Leucyna | 1,713 | mg |
Lizyna | 1,638 | mg |
Metionina | 527 | mg |
Cystyna | 101 | mg |
Fenyloalanina | 1,028 | mg |
Tyrozyna | 1,061 | mg |
Treonina | 669 | mg |
Tryptofan | 284 | mg |
Walina | 1,187 | mg |
Arginina | 651 | mg |
Histydyna | 635 | mg |
Alanina | 760 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,195 | mg |
Kwas glutaminowy | 3,888 | mg |
Glicyna | 342 | mg |
Prolina | 2,181 | mg |
Seryna | 1,036 | mg |