Margaryna miękka 70% tłuszczu z witaminami A i D ma 632 kcal (2528 kJ) na 100g produktu.
Margaryna miękka 70% tłuszczu z witaminami A i D to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
632 kcal |
2,528 kJ |
| CHOLESTEROL | 0.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 2,500 mg |
OMEGA-6 16,030 mg |
OMEGA-9 24,910 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 10 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
5 | 445 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 0 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 23,440 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 43,440 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 95 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 29.4 g | 70.0 g | 0.4 g | 0.1 g | 0.1 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | - | g |
| Laktoza | 0.40 | g |
| Skrobia | - | g |
| Błonnik pokarmowy | - | g |
| Witamina A | 900.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.00 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.01 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.01 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | - | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | 7.50 | μg |
| Witamina E | 9.00 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 122.00 | mg |
| Sól | 0.31 | g |
| Potas | 10.00 | mg |
| Wapń | 5.00 | mg |
| Fosfor | 3.00 | mg |
| Magnez | - | mg |
| Żelazo | - | mg |
| Cynk | - | mg |
| Miedź | - | mg |
| Mangan | - | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | 0.02 | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.39 | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.37 | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | 3.70 | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 1.60 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 5.41 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 11.48 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | 0.21 | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.04 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 24.47 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.28 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | 0.12 | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 16.03 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 2.50 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 7 | mg |
| Leucyna | 10 | mg |
| Lizyna | 8 | mg |
| Metionina | 2 | mg |
| Cystyna | 2 | mg |
| Fenyloalanina | 3 | mg |
| Tyrozyna | 3 | mg |
| Treonina | 8 | mg |
| Tryptofan | 2 | mg |
| Walina | 7 | mg |
| Arginina | 3 | mg |
| Histydyna | 2 | mg |
| Alanina | 5 | mg |
| Kwas asparaginowy | 12 | mg |
| Kwas glutaminowy | 17 | mg |
| Glicyna | 2 | mg |
| Prolina | 5 | mg |
| Seryna | 5 | mg |