Wątróbka kurczaka ma 136 kcal (544 kJ) na 100g produktu.
Wątróbka kurczaka to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
136 kcal |
544 kJ |
| CHOLESTEROL | 380.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 150 mg |
OMEGA-6 840 mg |
OMEGA-9 1,540 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 47 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 961 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 1 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 2,100 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 2,530 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 18,221 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 72.8 g | 6.3 g | 0.6 g | 19.1 g | 1.2 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | - | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | 0.60 | g |
| Błonnik pokarmowy | - | g |
| Witamina A | 9,304.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.36 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 2.70 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 10.20 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.40 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 590.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 590.00 | μg |
| Witamina C | 23.00 | mg |
| Witamina D | 0.20 | μg |
| Witamina E | 0.25 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 85.00 | mg |
| Sól | 0.21 | g |
| Potas | 300.00 | mg |
| Wapń | 8.00 | mg |
| Fosfor | 320.00 | mg |
| Magnez | 21.00 | mg |
| Żelazo | 9.50 | mg |
| Cynk | 3.63 | mg |
| Miedź | 0.30 | mg |
| Mangan | 0.26 | mg |
| Jod | 2.40 | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.02 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.18 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 0.90 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.18 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 1.34 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.02 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.64 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.02 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.20 | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.03 | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.02 | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.08 | g |
| Izoleucyna | 974 | mg |
| Leucyna | 1,719 | mg |
| Lizyna | 1,395 | mg |
| Metionina | 440 | mg |
| Cystyna | 229 | mg |
| Fenyloalanina | 934 | mg |
| Tyrozyna | 687 | mg |
| Treonina | 879 | mg |
| Tryptofan | 269 | mg |
| Walina | 1,166 | mg |
| Arginina | 1,127 | mg |
| Histydyna | 574 | mg |
| Alanina | 1,185 | mg |
| Kwas asparaginowy | 1,929 | mg |
| Kwas glutaminowy | 2,540 | mg |
| Glicyna | 1,124 | mg |
| Prolina | 955 | mg |
| Seryna | 974 | mg |