Chleb ekstrudowany żytni ma 391 kcal (1564 kJ) na 100g produktu.
Chleb ekstrudowany żytni to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
391 kcal |
1,564 kJ |
CHOLESTEROL | 0.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 510 mg |
OMEGA-6 1,650 mg |
OMEGA-9 3,150 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 1 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 1,816 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 6 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 720 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 5,310 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 7,918 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5.8 g | 6.1 g | 78.6 g | 0.0 g | 9.5 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | 5.80 | g |
Witamina A | 4.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.31 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.10 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | - | μg |
Witamina E | 0.10 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 396.00 | mg |
Sól | 0.99 | g |
Potas | 205.00 | mg |
Wapń | 42.00 | mg |
Fosfor | 145.00 | mg |
Magnez | 34.00 | mg |
Żelazo | 1.60 | mg |
Cynk | 1.03 | mg |
Miedź | 0.14 | mg |
Mangan | 1.11 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.01 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.59 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.09 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.03 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.02 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 3.04 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.02 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | 0.07 | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 1.65 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.51 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 308 | mg |
Leucyna | 589 | mg |
Lizyna | 222 | mg |
Metionina | 233 | mg |
Cystyna | 239 | mg |
Fenyloalanina | 384 | mg |
Tyrozyna | 264 | mg |
Treonina | 282 | mg |
Tryptofan | 93 | mg |
Walina | 404 | mg |
Arginina | 371 | mg |
Histydyna | 171 | mg |
Alanina | 302 | mg |
Kwas asparaginowy | 472 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,315 | mg |
Glicyna | 305 | mg |
Prolina | 842 | mg |
Seryna | 404 | mg |