Mąka żytnia typ 720 ma 336 kcal (1344 kJ) na 100g produktu.
Mąka żytnia typ 720 to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
336 kcal |
1,344 kJ |
CHOLESTEROL | 0.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 50 mg |
OMEGA-6 980 mg |
OMEGA-9 300 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 2 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 364 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 75 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 360 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 1,330 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 5,699 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14.5 g | 1.7 g | 77.4 g | 5.9 g | 0.5 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 2.50 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 66.00 | g |
Błonnik pokarmowy | 6.40 | g |
Witamina A | - | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.18 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.10 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.66 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.14 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 49.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | - | μg |
Witamina E | 0.50 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 2.00 | mg |
Sól | 0.01 | g |
Potas | 190.00 | mg |
Wapń | 21.00 | mg |
Fosfor | 113.00 | mg |
Magnez | 29.00 | mg |
Żelazo | 1.40 | mg |
Cynk | 1.50 | mg |
Miedź | 0.17 | mg |
Mangan | 1.24 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.35 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.01 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | - | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 0.30 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.98 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.05 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 301 | mg |
Leucyna | 351 | mg |
Lizyna | 204 | mg |
Metionina | 124 | mg |
Cystyna | 165 | mg |
Fenyloalanina | 318 | mg |
Tyrozyna | 198 | mg |
Treonina | 202 | mg |
Tryptofan | 52 | mg |
Walina | 315 | mg |
Arginina | 310 | mg |
Histydyna | 147 | mg |
Alanina | 240 | mg |
Kwas asparaginowy | 450 | mg |
Kwas glutaminowy | 1,447 | mg |
Glicyna | 219 | mg |
Prolina | 584 | mg |
Seryna | 274 | mg |