Mak niebieski ma 524 kcal (2096 kJ) na 100g produktu.
Mak niebieski to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
524 kcal |
2,096 kJ |
| CHOLESTEROL | 0.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 0 mg |
OMEGA-6 25,470 mg |
OMEGA-9 8,030 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 3 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 3,746 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 23 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 5,500 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 33,500 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 19,224 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 6.1 g | 42.9 g | 24.7 g | 20.1 g | 6.2 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 1.40 | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | 1.00 | g |
| Błonnik pokarmowy | 20.50 | g |
| Witamina A | - | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.12 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.81 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.44 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 58.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | - | μg |
| Witamina E | 1.80 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 6.00 | mg |
| Sól | 0.02 | g |
| Potas | 963.00 | mg |
| Wapń | 1,266.00 | mg |
| Fosfor | 1,022.00 | mg |
| Magnez | 458.00 | mg |
| Żelazo | 8.10 | mg |
| Cynk | 3.34 | mg |
| Miedź | 0.42 | mg |
| Mangan | 3.71 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 4.33 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 1.17 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | - | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 8.03 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 25.47 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | - | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 895 | mg |
| Leucyna | 1,426 | mg |
| Lizyna | 1,011 | mg |
| Metionina | 312 | mg |
| Cystyna | 311 | mg |
| Fenyloalanina | 800 | mg |
| Tyrozyna | 305 | mg |
| Treonina | 874 | mg |
| Tryptofan | 276 | mg |
| Walina | 1,215 | mg |
| Arginina | 2,059 | mg |
| Histydyna | 524 | mg |
| Alanina | 1,011 | mg |
| Kwas asparaginowy | 1,986 | mg |
| Kwas glutaminowy | 4,205 | mg |
| Glicyna | 1,055 | mg |
| Prolina | 1,077 | mg |
| Seryna | 756 | mg |