Mielonka (Luncheon meat) ma 142 kcal (568 kJ) na 100g produktu.
Mielonka (Luncheon meat) to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
142 kcal |
568 kJ |
CHOLESTEROL | 40.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 120 mg |
OMEGA-6 710 mg |
OMEGA-9 3,090 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 3 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 3,281 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 2 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 3,180 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 3,920 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 13,264 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
73.7 g | 8.0 g | 3.7 g | 13.9 g | 0.7 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 2.40 | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | - | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.26 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.14 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.41 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.13 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 1.40 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 1.40 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.36 | μg |
Witamina E | 0.20 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 844.00 | mg |
Sól | 2.11 | g |
Potas | 190.00 | mg |
Wapń | 11.00 | mg |
Fosfor | 113.00 | mg |
Magnez | 10.00 | mg |
Żelazo | 1.00 | mg |
Cynk | 1.72 | mg |
Miedź | 0.06 | mg |
Mangan | 0.03 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.25 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 1.60 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 1.17 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.19 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 2.90 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.64 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.10 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.07 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.02 | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 691 | mg |
Leucyna | 1,158 | mg |
Lizyna | 1,179 | mg |
Metionina | 372 | mg |
Cystyna | 176 | mg |
Fenyloalanina | 577 | mg |
Tyrozyna | 513 | mg |
Treonina | 677 | mg |
Tryptofan | 190 | mg |
Walina | 745 | mg |
Arginina | 931 | mg |
Histydyna | 506 | mg |
Alanina | 810 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,324 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,192 | mg |
Glicyna | 697 | mg |
Prolina | 625 | mg |
Seryna | 578 | mg |