Ile kalorii ma Makaron dwujajeczny?

Makaron dwujajeczny ma 373 kcal (1492 kJ) na 100g produktu.
Makaron dwujajeczny to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Makaron dwujajeczny

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
373
kcal
1,492
kJ
CHOLESTEROL 39.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
60
mg
OMEGA-6
850
mg
OMEGA-9
680
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
9 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
11 415 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
3 76 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
3 560 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
6 1,590 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 11,680 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
8.1 g 2.6 g 76.8 g 12.0 g 0.5 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza 0.30 g
Laktoza - g
Skrobia 73.00 g
Błonnik pokarmowy 2.60 g

Witaminy

Witamina A 29.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.15 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.11 mg
Witamina B3 (Niacyna) 0.87 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.09 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 57.90 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) 57.90 μg
Witamina C - mg
Witamina D 0.18 μg
Witamina E 0.34 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 17.00 mg
Sól 0.04 g
Potas 173.00 mg
Wapń 24.00 mg
Fosfor 127.00 mg
Magnez 28.00 mg
Żelazo 1.40 mg
Cynk 0.97 mg
Miedź 0.15 mg
Mangan 0.52 mg
Jod 2.40 μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 - g
Kwas Pentadekanowy C15:0 - g
Kwas Palmitynowy C16:0 0.51 g
Kwas Margarynowy C17:0 0.01 g
Kwas Sterynowy C18:0 0.04 g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 0.02 g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 0.65 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 0.01 g
Kwas Erukowy C22:1 - g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 0.85 g
Kwas a-linolenowy C18:3 0.05 g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 - g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 - g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 - g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 0.01 g

Aminokwasy

Izoleucyna 528 mg
Leucyna 877 mg
Lizyna 329 mg
Metionina 229 mg
Cystyna 272 mg
Fenyloalanina 617 mg
Tyrozyna 340 mg
Treonina 358 mg
Tryptofan 129 mg
Walina 622 mg
Arginina 463 mg
Histydyna 269 mg
Alanina 438 mg
Kwas asparaginowy 756 mg
Kwas glutaminowy 3,623 mg
Glicyna 405 mg
Prolina 1,344 mg
Seryna 439 mg