Ser parmezan ma 454 kcal (1816 kJ) na 100g produktu.
Ser parmezan to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
454 kcal |
1,816 kJ |
CHOLESTEROL | 79.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 150 mg |
OMEGA-6 720 mg |
OMEGA-9 7,650 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 2 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 8,862 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 20,650 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
5 | 8,520 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 40,081 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19.4 g | 32.0 g | 0.1 g | 41.5 g | 7.0 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | 0.10 | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 253.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.39 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.30 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.10 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 7.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 7.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.24 | μg |
Witamina E | 0.70 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 1,860.00 | mg |
Sól | 4.65 | g |
Potas | 107.00 | mg |
Wapń | 1,380.00 | mg |
Fosfor | 810.00 | mg |
Magnez | 51.00 | mg |
Żelazo | 1.00 | mg |
Cynk | 3.20 | mg |
Miedź | 0.20 | mg |
Mangan | 0.04 | mg |
Jod | 40.00 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | 1.27 | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | 0.72 | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.36 | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.82 | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 1.05 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 3.26 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 9.26 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 3.63 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.28 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.66 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 6.87 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.12 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.72 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.15 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 2,010 | mg |
Leucyna | 3,675 | mg |
Lizyna | 3,493 | mg |
Metionina | 1,010 | mg |
Cystyna | 246 | mg |
Fenyloalanina | 2,010 | mg |
Tyrozyna | 2,128 | mg |
Treonina | 1,420 | mg |
Tryptofan | 519 | mg |
Walina | 2,602 | mg |
Arginina | 1,420 | mg |
Histydyna | 1,482 | mg |
Alanina | 1,128 | mg |
Kwas asparaginowy | 2,365 | mg |
Kwas glutaminowy | 8,706 | mg |
Glicyna | 655 | mg |
Prolina | 4,440 | mg |
Seryna | 2,192 | mg |