Ile kalorii ma Ser parmezan?

Ser parmezan ma 454 kcal (1816 kJ) na 100g produktu.
Ser parmezan to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Ser parmezan

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
454
kcal
1,816
kJ
CHOLESTEROL 79.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
150
mg
OMEGA-6
720
mg
OMEGA-9
7,650
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
9 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
11 8,862 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
1 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
9 20,650 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
5 8,520 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 40,081 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
19.4 g 32.0 g 0.1 g 41.5 g 7.0 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza - g
Laktoza 0.10 g
Skrobia - g
Błonnik pokarmowy - g

Witaminy

Witamina A 253.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.04 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.39 mg
Witamina B3 (Niacyna) 0.30 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.10 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 7.00 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) 7.00 μg
Witamina C - mg
Witamina D 0.24 μg
Witamina E 0.70 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 1,860.00 mg
Sól 4.65 g
Potas 107.00 mg
Wapń 1,380.00 mg
Fosfor 810.00 mg
Magnez 51.00 mg
Żelazo 1.00 mg
Cynk 3.20 mg
Miedź 0.20 mg
Mangan 0.04 mg
Jod 40.00 μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 1.27 g
Kwas Kapronowy C6:0 0.72 g
Kwas Kaprolowy C8:0 0.36 g
Kwas Kaprynowy C10:0 0.82 g
Kwas Laurynowy C12:0 1.05 g
Kwas Mirystynowy C14:0 3.26 g
Kwas Pentadekanowy C15:0 - g
Kwas Palmitynowy C16:0 9.26 g
Kwas Margarynowy C17:0 - g
Kwas Sterynowy C18:0 3.63 g
Kwas Arachidowy C20:0 0.28 g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 0.66 g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 6.87 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 0.12 g
Kwas Erukowy C22:1 - g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 0.72 g
Kwas a-linolenowy C18:3 0.15 g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 - g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 - g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 - g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 - g

Aminokwasy

Izoleucyna 2,010 mg
Leucyna 3,675 mg
Lizyna 3,493 mg
Metionina 1,010 mg
Cystyna 246 mg
Fenyloalanina 2,010 mg
Tyrozyna 2,128 mg
Treonina 1,420 mg
Tryptofan 519 mg
Walina 2,602 mg
Arginina 1,420 mg
Histydyna 1,482 mg
Alanina 1,128 mg
Kwas asparaginowy 2,365 mg
Kwas glutaminowy 8,706 mg
Glicyna 655 mg
Prolina 4,440 mg
Seryna 2,192 mg