Skóra z indyka ma 419 kcal (1676 kJ) na 100g produktu.
Skóra z indyka to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
419 kcal |
1,676 kJ |
CHOLESTEROL | 135.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 1,150 mg |
OMEGA-6 7,730 mg |
OMEGA-9 22,230 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 8 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 385 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 11,280 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 31,110 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 9,109 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
47.9 g | 42.4 g | 0.0 g | 9.4 g | 0.3 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 50.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.08 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.71 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.15 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 3.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 3.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.80 | μg |
Witamina E | 0.83 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 64.00 | mg |
Sól | 0.16 | g |
Potas | 80.00 | mg |
Wapń | 9.00 | mg |
Fosfor | 65.00 | mg |
Magnez | 6.00 | mg |
Żelazo | 0.80 | mg |
Cynk | 0.65 | mg |
Miedź | 0.03 | mg |
Mangan | 0.01 | mg |
Jod | 8.00 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.39 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 8.47 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 2.42 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 1.97 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 16.77 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 3.49 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 7.17 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 1.15 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.56 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 296 | mg |
Leucyna | 531 | mg |
Lizyna | 596 | mg |
Metionina | 202 | mg |
Cystyna | 84 | mg |
Fenyloalanina | 360 | mg |
Tyrozyna | 244 | mg |
Treonina | 291 | mg |
Tryptofan | 68 | mg |
Walina | 407 | mg |
Arginina | 748 | mg |
Histydyna | 158 | mg |
Alanina | 639 | mg |
Kwas asparaginowy | 881 | mg |
Kwas glutaminowy | 1,146 | mg |
Glicyna | 1,454 | mg |
Prolina | 953 | mg |
Seryna | 342 | mg |