Orzechy pistacjowe ma 606 kcal (2424 kJ) na 100g produktu.
Orzechy pistacjowe to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
606 kcal |
2,424 kJ |
CHOLESTEROL | 0.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 230 mg |
OMEGA-6 7,010 mg |
OMEGA-9 32,510 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 7 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 1,914 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 14 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 6,050 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
5 | 39,750 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 19,864 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3.6 g | 48.5 g | 25.0 g | 20.5 g | 2.4 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 5.70 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 2.50 | g |
Błonnik pokarmowy | 6.10 | g |
Witamina A | 23.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.82 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.10 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | - | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 58.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | - | μg |
Witamina E | 5.20 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 6.00 | mg |
Sól | 0.02 | g |
Potas | 1,090.00 | mg |
Wapń | 135.00 | mg |
Fosfor | 500.00 | mg |
Magnez | 158.00 | mg |
Żelazo | 6.70 | mg |
Cynk | 1.30 | mg |
Miedź | 0.81 | mg |
Mangan | 0.88 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.05 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 5.35 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.65 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.28 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 32.00 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.23 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 7.01 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.23 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 862 | mg |
Leucyna | 1,478 | mg |
Lizyna | 1,126 | mg |
Metionina | 334 | mg |
Cystyna | 449 | mg |
Fenyloalanina | 1,038 | mg |
Tyrozyna | 625 | mg |
Treonina | 634 | mg |
Tryptofan | 246 | mg |
Walina | 1,241 | mg |
Arginina | 1,928 | mg |
Histydyna | 475 | mg |
Alanina | 871 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,866 | mg |
Kwas glutaminowy | 4,333 | mg |
Glicyna | 968 | mg |
Prolina | 836 | mg |
Seryna | 1,188 | mg |