Ser edamski tłusty ma 315 kcal (1260 kJ) na 100g produktu.
Ser edamski tłusty to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
315 kcal |
1,260 kJ |
CHOLESTEROL | 71.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 330 mg |
OMEGA-6 310 mg |
OMEGA-9 7,450 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 1 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 3,664 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 13,990 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 8,090 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 25,132 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
46.0 g | 23.4 g | 0.1 g | 26.1 g | 4.4 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | 0.10 | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 269.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.35 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.10 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.03 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 20.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 20.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.19 | μg |
Witamina E | 0.38 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 618.00 | mg |
Sól | 1.55 | g |
Potas | 81.00 | mg |
Wapń | 867.00 | mg |
Fosfor | 523.00 | mg |
Magnez | 27.00 | mg |
Żelazo | 0.60 | mg |
Cynk | 2.20 | mg |
Miedź | 0.03 | mg |
Mangan | 0.02 | mg |
Jod | 30.00 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | 0.71 | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | 0.45 | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.26 | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.62 | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.78 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 2.48 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.24 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 5.75 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.22 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 2.48 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.31 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.16 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.59 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.24 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 6.15 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.31 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.33 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 1,168 | mg |
Leucyna | 2,130 | mg |
Lizyna | 1,922 | mg |
Metionina | 612 | mg |
Cystyna | 144 | mg |
Fenyloalanina | 1,299 | mg |
Tyrozyna | 1,421 | mg |
Treonina | 968 | mg |
Tryptofan | 379 | mg |
Walina | 1,661 | mg |
Arginina | 829 | mg |
Histydyna | 700 | mg |
Alanina | 754 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,736 | mg |
Kwas glutaminowy | 5,779 | mg |
Glicyna | 481 | mg |
Prolina | 2,680 | mg |
Seryna | 1,437 | mg |