Ser edamski tłusty ma 315 kcal (1260 kJ) na 100g produktu.
Ser edamski tłusty to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
315 kcal |
1,260 kJ |
| CHOLESTEROL | 71.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 330 mg |
OMEGA-6 310 mg |
OMEGA-9 7,450 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 1 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 3,664 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 0 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 13,990 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 8,090 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 25,132 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 46.0 g | 23.4 g | 0.1 g | 26.1 g | 4.4 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | - | g |
| Laktoza | 0.10 | g |
| Skrobia | - | g |
| Błonnik pokarmowy | - | g |
| Witamina A | 269.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.35 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.10 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.03 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 20.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 20.00 | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | 0.19 | μg |
| Witamina E | 0.38 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 618.00 | mg |
| Sól | 1.55 | g |
| Potas | 81.00 | mg |
| Wapń | 867.00 | mg |
| Fosfor | 523.00 | mg |
| Magnez | 27.00 | mg |
| Żelazo | 0.60 | mg |
| Cynk | 2.20 | mg |
| Miedź | 0.03 | mg |
| Mangan | 0.02 | mg |
| Jod | 30.00 | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | 0.71 | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | 0.45 | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.26 | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.62 | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | 0.78 | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 2.48 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.24 | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 5.75 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | 0.22 | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 2.48 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.31 | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | 0.16 | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.59 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.24 | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 6.15 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.31 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.33 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 1,168 | mg |
| Leucyna | 2,130 | mg |
| Lizyna | 1,922 | mg |
| Metionina | 612 | mg |
| Cystyna | 144 | mg |
| Fenyloalanina | 1,299 | mg |
| Tyrozyna | 1,421 | mg |
| Treonina | 968 | mg |
| Tryptofan | 379 | mg |
| Walina | 1,661 | mg |
| Arginina | 829 | mg |
| Histydyna | 700 | mg |
| Alanina | 754 | mg |
| Kwas asparaginowy | 1,736 | mg |
| Kwas glutaminowy | 5,779 | mg |
| Glicyna | 481 | mg |
| Prolina | 2,680 | mg |
| Seryna | 1,437 | mg |