Groszek zielony gotowany w wodzie ma 78 kcal (312 kJ) na 100g produktu.
Groszek zielony gotowany w wodzie to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
78 kcal |
312 kJ |
| CHOLESTEROL | 0.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 10 mg |
OMEGA-6 30 mg |
OMEGA-9 120 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 25 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 335 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
5 | 14 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
3 | 140 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 160 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 5,775 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 77.7 g | 0.4 g | 15.3 g | 6.0 g | 0.6 g |
| Glukoza | 0.10 | g |
| Fruktoza | 0.10 | g |
| Sacharoza | 1.90 | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | 6.30 | g |
| Błonnik pokarmowy | 5.40 | g |
| Witamina A | 54.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.20 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.11 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 1.62 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.10 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 31.00 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
| Witamina C | 22.20 | mg |
| Witamina D | - | μg |
| Witamina E | 0.31 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 2.00 | mg |
| Sól | 0.01 | g |
| Potas | 177.00 | mg |
| Wapń | 21.00 | mg |
| Fosfor | 110.00 | mg |
| Magnez | 17.00 | mg |
| Żelazo | 1.40 | mg |
| Cynk | 1.05 | mg |
| Miedź | 0.29 | mg |
| Mangan | 0.57 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.01 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.09 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 0.05 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.01 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 0.11 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.03 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.01 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 281 | mg |
| Leucyna | 469 | mg |
| Lizyna | 492 | mg |
| Metionina | 62 | mg |
| Cystyna | 65 | mg |
| Fenyloalanina | 297 | mg |
| Tyrozyna | 209 | mg |
| Treonina | 254 | mg |
| Tryptofan | 68 | mg |
| Walina | 319 | mg |
| Arginina | 590 | mg |
| Histydyna | 144 | mg |
| Alanina | 302 | mg |
| Kwas asparaginowy | 669 | mg |
| Kwas glutaminowy | 982 | mg |
| Glicyna | 266 | mg |
| Prolina | 258 | mg |
| Seryna | 302 | mg |