Chleb pełnoziarnisty z żyta ma 240 kcal (960 kJ) na 100g produktu.
Chleb pełnoziarnisty z żyta to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
240 kcal |
960 kJ |
| CHOLESTEROL | 1.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 110 mg |
OMEGA-6 790 mg |
OMEGA-9 340 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 2 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 2,340 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
4 | 48 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 270 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
5 | 1,240 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 6,519 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 35.4 g | 1.8 g | 53.8 g | 6.8 g | 2.2 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 1.80 | g |
| Laktoza | 1.40 | g |
| Skrobia | 35.40 | g |
| Błonnik pokarmowy | 9.10 | g |
| Witamina A | - | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.19 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.85 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.17 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 44.80 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 44.80 | μg |
| Witamina C | 0.10 | mg |
| Witamina D | - | μg |
| Witamina E | 0.89 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 455.00 | mg |
| Sól | 1.14 | g |
| Potas | 356.00 | mg |
| Wapń | 66.00 | mg |
| Fosfor | 245.00 | mg |
| Magnez | 71.00 | mg |
| Żelazo | 2.50 | mg |
| Cynk | 2.86 | mg |
| Miedź | 0.26 | mg |
| Mangan | 3.01 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.26 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 0.01 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.01 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 0.32 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.01 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 0.79 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.11 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 307 | mg |
| Leucyna | 462 | mg |
| Lizyna | 309 | mg |
| Metionina | 136 | mg |
| Cystyna | 180 | mg |
| Fenyloalanina | 309 | mg |
| Tyrozyna | 241 | mg |
| Treonina | 243 | mg |
| Tryptofan | 62 | mg |
| Walina | 422 | mg |
| Arginina | 333 | mg |
| Histydyna | 180 | mg |
| Alanina | 313 | mg |
| Kwas asparaginowy | 573 | mg |
| Kwas glutaminowy | 1,461 | mg |
| Glicyna | 291 | mg |
| Prolina | 639 | mg |
| Seryna | 301 | mg |