Czekolada gorzka ma 559 kcal (2236 kJ) na 100g produktu.
Czekolada gorzka to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
559 kcal |
2,236 kJ |
CHOLESTEROL | 0.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 860 mg |
OMEGA-6 490 mg |
OMEGA-9 10,120 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 1 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 1,051 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 47 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 21,350 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 11,470 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 6,395 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
0.6 g | 34.3 g | 56.6 g | 6.7 g | 1.8 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 38.30 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 6.50 | g |
Błonnik pokarmowy | 1.70 | g |
Witamina A | 4.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.01 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.46 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.04 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 10.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | - | μg |
Witamina E | 0.24 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 4.00 | mg |
Sól | 0.01 | g |
Potas | 581.00 | mg |
Wapń | 42.00 | mg |
Fosfor | 244.00 | mg |
Magnez | 165.00 | mg |
Żelazo | 2.10 | mg |
Cynk | 2.43 | mg |
Miedź | 0.16 | mg |
Mangan | 0.77 | mg |
Jod | 2.30 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 8.72 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 12.63 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | - | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 10.12 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.16 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.86 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.33 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 262 | mg |
Leucyna | 459 | mg |
Lizyna | 342 | mg |
Metionina | 117 | mg |
Cystyna | 143 | mg |
Fenyloalanina | 334 | mg |
Tyrozyna | 300 | mg |
Treonina | 307 | mg |
Tryptofan | 64 | mg |
Walina | 414 | mg |
Arginina | 504 | mg |
Histydyna | 137 | mg |
Alanina | 326 | mg |
Kwas asparaginowy | 776 | mg |
Kwas glutaminowy | 1,195 | mg |
Glicyna | 340 | mg |
Prolina | 312 | mg |
Seryna | 370 | mg |