Chałwa waniliowa ma 529 kcal (2116 kJ) na 100g produktu.
Chałwa waniliowa to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
529 kcal |
2,116 kJ |
| CHOLESTEROL | 0.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 0 mg |
OMEGA-6 14,000 mg |
OMEGA-9 14,270 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 6 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 1,281 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 22 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 4,750 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 28,270 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 13,579 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 4.6 g | 33.1 g | 46.4 g | 14.2 g | 1.7 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 15.80 | g |
| Laktoza | - | g |
| Skrobia | 0.30 | g |
| Błonnik pokarmowy | 5.70 | g |
| Witamina A | 1.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.40 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 3.83 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.40 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 49.50 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | - | μg |
| Witamina E | 1.29 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 123.00 | mg |
| Sól | 0.31 | g |
| Potas | 198.00 | mg |
| Wapń | 58.00 | mg |
| Fosfor | 395.00 | mg |
| Magnez | 193.00 | mg |
| Żelazo | 3.00 | mg |
| Cynk | 1.43 | mg |
| Miedź | 0.67 | mg |
| Mangan | 0.73 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | - | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 3.16 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 1.59 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | - | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 14.27 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 14.00 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | - | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
| Izoleucyna | 909 | mg |
| Leucyna | 1,253 | mg |
| Lizyna | 434 | mg |
| Metionina | 434 | mg |
| Cystyna | 178 | mg |
| Fenyloalanina | 723 | mg |
| Tyrozyna | 492 | mg |
| Treonina | 619 | mg |
| Tryptofan | 198 | mg |
| Walina | 763 | mg |
| Arginina | 1,499 | mg |
| Histydyna | 335 | mg |
| Alanina | 770 | mg |
| Kwas asparaginowy | 932 | mg |
| Kwas glutaminowy | 2,546 | mg |
| Glicyna | 867 | mg |
| Prolina | 663 | mg |
| Seryna | 583 | mg |