Chałwa waniliowa ma 529 kcal (2116 kJ) na 100g produktu.
Chałwa waniliowa to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
529 kcal |
2,116 kJ |
CHOLESTEROL | 0.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 0 mg |
OMEGA-6 14,000 mg |
OMEGA-9 14,270 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 6 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 1,281 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 22 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 4,750 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 28,270 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 13,579 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4.6 g | 33.1 g | 46.4 g | 14.2 g | 1.7 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 15.80 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 0.30 | g |
Błonnik pokarmowy | 5.70 | g |
Witamina A | 1.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.40 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.83 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.40 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 49.50 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | - | μg |
Witamina E | 1.29 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 123.00 | mg |
Sól | 0.31 | g |
Potas | 198.00 | mg |
Wapń | 58.00 | mg |
Fosfor | 395.00 | mg |
Magnez | 193.00 | mg |
Żelazo | 3.00 | mg |
Cynk | 1.43 | mg |
Miedź | 0.67 | mg |
Mangan | 0.73 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 3.16 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 1.59 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | - | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 14.27 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 14.00 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | - | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 909 | mg |
Leucyna | 1,253 | mg |
Lizyna | 434 | mg |
Metionina | 434 | mg |
Cystyna | 178 | mg |
Fenyloalanina | 723 | mg |
Tyrozyna | 492 | mg |
Treonina | 619 | mg |
Tryptofan | 198 | mg |
Walina | 763 | mg |
Arginina | 1,499 | mg |
Histydyna | 335 | mg |
Alanina | 770 | mg |
Kwas asparaginowy | 932 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,546 | mg |
Glicyna | 867 | mg |
Prolina | 663 | mg |
Seryna | 583 | mg |