Eklery z bitą śmietaną ma 327 kcal (1308 kJ) na 100g produktu.
Eklery z bitą śmietaną to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
327 kcal |
1,308 kJ |
| CHOLESTEROL | 135.0 mg | |
| KWASY OMEGA | OMEGA-3 260 mg |
OMEGA-6 1,160 mg |
OMEGA-9 7,270 mg |
| WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 2 mg |
| SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 453 mg |
| WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
4 | 33 g |
| KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
11 | 8,050 mg |
| KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 8,690 mg |
| AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 5,656 mg |
| Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
|---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| 40.1 g | 18.0 g | 35.5 g | 5.9 g | 0.5 g |
| Glukoza | - | g |
| Fruktoza | - | g |
| Sacharoza | 20.30 | g |
| Laktoza | 0.90 | g |
| Skrobia | 10.90 | g |
| Błonnik pokarmowy | 0.40 | g |
| Witamina A | 201.00 | μg |
| Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 | mg |
| Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.20 | mg |
| Witamina B3 (Niacyna) | 0.21 | mg |
| Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
| Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
| Witamina B6 | 0.04 | mg |
| Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
| Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
| Witamina B9 (Kwas foliowy) | 14.20 | μg |
| Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
| Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
| Witamina B12 (Kobalamina) | 14.20 | μg |
| Witamina C | - | mg |
| Witamina D | 0.94 | μg |
| Witamina E | 1.62 | mg |
| Witamina K | - | μg |
| Sód | 60.00 | mg |
| Sól | 0.15 | g |
| Potas | 100.00 | mg |
| Wapń | 44.00 | mg |
| Fosfor | 89.00 | mg |
| Magnez | 8.00 | mg |
| Żelazo | 0.90 | mg |
| Cynk | 0.68 | mg |
| Miedź | 0.05 | mg |
| Mangan | 0.06 | mg |
| Jod | - | μg |
| Kwas masłowy C4:0 | 0.27 | g |
| Kwas Kapronowy C6:0 | 0.17 | g |
| Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.11 | g |
| Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.25 | g |
| Kwas Laurynowy C12:0 | 0.42 | g |
| Kwas Mirystynowy C14:0 | 1.01 | g |
| Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.09 | g |
| Kwas Palmitynowy C16:0 | 3.80 | g |
| Kwas Margarynowy C17:0 | 0.08 | g |
| Kwas Sterynowy C18:0 | 1.83 | g |
| Kwas Arachidowy C20:0 | 0.02 | g |
| Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
| Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.12 | g |
| Kwas Monoenowy C15:1 | 0.06 | g |
| Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.29 | g |
| Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.09 | g |
| Kwas Oleinowy C18:1 | 6.68 | g |
| Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.03 | g |
| Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
| Kwas Linolowy C18:2 | 1.15 | g |
| Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.24 | g |
| Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
| Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.01 | g |
| Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
| Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
| Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.02 | g |
| Izoleucyna | 298 | mg |
| Leucyna | 476 | mg |
| Lizyna | 320 | mg |
| Metionina | 166 | mg |
| Cystyna | 144 | mg |
| Fenyloalanina | 310 | mg |
| Tyrozyna | 199 | mg |
| Treonina | 240 | mg |
| Tryptofan | 74 | mg |
| Walina | 358 | mg |
| Arginina | 303 | mg |
| Histydyna | 138 | mg |
| Alanina | 279 | mg |
| Kwas asparaginowy | 428 | mg |
| Kwas glutaminowy | 1,183 | mg |
| Glicyna | 191 | mg |
| Prolina | 405 | mg |
| Seryna | 384 | mg |