Ile kalorii ma Sandacz świeży?

Sandacz świeży ma 83 kcal (332 kJ) na 100g produktu.
Sandacz świeży to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Sandacz świeży

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
83
kcal
332
kJ
CHOLESTEROL 60.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
170
mg
OMEGA-6
20
mg
OMEGA-9
160
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
10 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
10 839 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
0 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
3 140 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
10 350 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 18,361 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
78.9 g 0.7 g 0.0 g 19.2 g 1.2 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza - g
Laktoza - g
Skrobia - g
Błonnik pokarmowy - g

Witaminy

Witamina A 9.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.16 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.25 mg
Witamina B3 (Niacyna) 2.30 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.30 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 12.00 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) 12.00 μg
Witamina C 1.00 mg
Witamina D 0.70 μg
Witamina E 1.26 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 57.00 mg
Sól 0.14 g
Potas 340.00 mg
Wapń 49.00 mg
Fosfor 220.00 mg
Magnez 29.00 mg
Żelazo 0.80 mg
Cynk 0.57 mg
Miedź 0.04 mg
Mangan 0.05 mg
Jod - μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 0.04 g
Kwas Pentadekanowy C15:0 - g
Kwas Palmitynowy C16:0 0.09 g
Kwas Margarynowy C17:0 - g
Kwas Sterynowy C18:0 0.01 g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 0.05 g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 0.09 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 0.01 g
Kwas Erukowy C22:1 0.01 g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 0.01 g
Kwas a-linolenowy C18:3 0.01 g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 0.01 g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 0.10 g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 0.01 g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 0.05 g

Aminokwasy

Izoleucyna 1,005 mg
Leucyna 1,528 mg
Lizyna 1,528 mg
Metionina 583 mg
Cystyna 216 mg
Fenyloalanina 692 mg
Tyrozyna 651 mg
Treonina 839 mg
Tryptofan 244 mg
Walina 1,195 mg
Arginina 1,133 mg
Histydyna 410 mg
Alanina 1,193 mg
Kwas asparaginowy 1,841 mg
Kwas glutaminowy 2,758 mg
Glicyna 1,193 mg
Prolina 1,155 mg
Seryna 1,036 mg