Ile kalorii ma Makaron czterojajeczny?

Makaron czterojajeczny ma 391 kcal (1564 kJ) na 100g produktu.
Makaron czterojajeczny to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Makaron czterojajeczny

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
391
kcal
1,564
kJ
CHOLESTEROL 68.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
80
mg
OMEGA-6
920
mg
OMEGA-9
1,030
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
9 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
10 490 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
3 77 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
4 820 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
6 2,030 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 12,819 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
4.5 g 3.4 g 78.3 g 13.2 g 0.6 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza 0.30 g
Laktoza - g
Skrobia 74.30 g
Błonnik pokarmowy 2.60 g

Witaminy

Witamina A 51.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.15 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.16 mg
Witamina B3 (Niacyna) 0.89 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.10 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 64.00 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) 64.00 μg
Witamina C - mg
Witamina D 0.32 μg
Witamina E 0.40 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 28.00 mg
Sól 0.07 g
Potas 187.00 mg
Wapń 28.00 mg
Fosfor 145.00 mg
Magnez 29.00 mg
Żelazo 1.60 mg
Cynk 1.13 mg
Miedź 0.15 mg
Mangan 0.53 mg
Jod - μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 0.01 g
Kwas Pentadekanowy C15:0 - g
Kwas Palmitynowy C16:0 0.73 g
Kwas Margarynowy C17:0 0.01 g
Kwas Sterynowy C18:0 0.07 g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 0.04 g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 0.98 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 0.01 g
Kwas Erukowy C22:1 - g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 0.92 g
Kwas a-linolenowy C18:3 0.06 g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 - g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 - g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 - g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 0.02 g

Aminokwasy

Izoleucyna 595 mg
Leucyna 976 mg
Lizyna 396 mg
Metionina 266 mg
Cystyna 298 mg
Fenyloalanina 682 mg
Tyrozyna 386 mg
Treonina 411 mg
Tryptofan 146 mg
Walina 701 mg
Arginina 531 mg
Histydyna 296 mg
Alanina 503 mg
Kwas asparaginowy 853 mg
Kwas glutaminowy 3,817 mg
Glicyna 446 mg
Prolina 1,406 mg
Seryna 521 mg