Ile kalorii ma Makaron dwujajeczny gotowany?

Makaron dwujajeczny gotowany ma 114 kcal (456 kJ) na 100g produktu.
Makaron dwujajeczny gotowany to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.

Makaron dwujajeczny gotowany

Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g
114
kcal
456
kJ
CHOLESTEROL 13.0 mg
KWASY OMEGA OMEGA-3
20
mg
OMEGA-6
270
mg
OMEGA-9
220
mg
WITAMINY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
9 mg
SKŁADNIKI MINERALNE
Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g
10 99 mg
WĘGLOWODANY
Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g
3 23 g
KWASY NASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
2 180 mg
KWASY NIENASYCONE
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
4 510 mg
AMINOKWASY
Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu
17 3,737 mg
Woda
 
Tłuszcze
Lipidy
Węglowodany
Cukry / Sacharydy
Białko
Proteiny
Reszta
Popiół
woda tłuszcz węglowodany Białko / proteiny Popiół
71.9 g 0.8 g 23.3 g 3.8 g 0.2 g

Węglowodany

Glukoza - g
Fruktoza - g
Sacharoza 0.10 g
Laktoza - g
Skrobia 22.20 g
Błonnik pokarmowy 0.80 g

Witaminy

Witamina A 8.00 μg
Witamina B1 (Tiamina) 0.04 mg
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.04 mg
Witamina B3 (Niacyna) 0.22 mg
Witamina B4 (Cholina) - μg
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) - μg
Witamina B6 0.03 mg
Witamina B7 (Biotyna) - mg
Witamina B8 (Inozotyl) - mg
Witamina B9 (Kwas foliowy) 13.00 μg
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) - μg
Witamina B11 (Kwas foliowy) - μg
Witamina B12 (Kobalamina) 13.00 μg
Witamina C - mg
Witamina D 0.05 μg
Witamina E 0.10 mg
Witamina K - μg

Składniki mineralne

Sód 3.00 mg
Sól 0.01 g
Potas 33.00 mg
Wapń 7.00 mg
Fosfor 39.00 mg
Magnez 8.00 mg
Żelazo 0.30 mg
Cynk 0.28 mg
Miedź 0.04 mg
Mangan 0.15 mg
Jod - μg

Kwasy tłuszczowe nasycone

Kwas masłowy C4:0 - g
Kwas Kapronowy C6:0 - g
Kwas Kaprolowy C8:0 - g
Kwas Kaprynowy C10:0 - g
Kwas Laurynowy C12:0 - g
Kwas Mirystynowy C14:0 - g
Kwas Pentadekanowy C15:0 - g
Kwas Palmitynowy C16:0 0.16 g
Kwas Margarynowy C17:0 - g
Kwas Sterynowy C18:0 0.01 g
Kwas Arachidowy C20:0 - g
Kwas Behenowy C22:0 - g

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

Kwas Tetradecenowy C14:1 - g
Kwas Monoenowy C15:1 - g
Kwas Palmitooleinowy C16:1 0.01 g
Kwas Margarooleinowy C17:1 - g
Kwas Oleinowy C18:1 0.21 g
Kwas Eikozaenowy C20:1 - g
Kwas Erukowy C22:1 - g

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

Kwas Linolowy C18:2 0.27 g
Kwas a-linolenowy C18:3 0.02 g
Kwas y-linolenowy C20:3 - g
Kwas Arachaidonowy C20:4 - g
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 - g
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 - g
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 - g

Aminokwasy

Izoleucyna 169 mg
Leucyna 281 mg
Lizyna 105 mg
Metionina 73 mg
Cystyna 87 mg
Fenyloalanina 197 mg
Tyrozyna 109 mg
Treonina 115 mg
Tryptofan 41 mg
Walina 199 mg
Arginina 148 mg
Histydyna 86 mg
Alanina 140 mg
Kwas asparaginowy 242 mg
Kwas glutaminowy 1,159 mg
Glicyna 130 mg
Prolina 430 mg
Seryna 141 mg