Mąka żytnia typ 2000 ma 323 kcal (1292 kJ) na 100g produktu.
Mąka żytnia typ 2000 to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
323 kcal |
1,292 kJ |
CHOLESTEROL | 0.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 100 mg |
OMEGA-6 1,260 mg |
OMEGA-9 400 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 3 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 871 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
3 | 68 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
2 | 410 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 1,760 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 7,813 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14.5 g | 2.2 g | 74.0 g | 8.1 g | 1.2 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 2.50 | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 52.40 | g |
Błonnik pokarmowy | 12.80 | g |
Witamina A | - | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.24 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.16 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.03 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.30 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 82.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | - | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | - | μg |
Witamina E | 1.17 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 3.00 | mg |
Sól | 0.01 | g |
Potas | 420.00 | mg |
Wapń | 37.00 | mg |
Fosfor | 302.00 | mg |
Magnez | 89.00 | mg |
Żelazo | 3.40 | mg |
Cynk | 3.84 | mg |
Miedź | 0.35 | mg |
Mangan | 4.24 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | - | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.40 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.01 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | - | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | - | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 0.38 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.02 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 1.26 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.10 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 352 | mg |
Leucyna | 525 | mg |
Lizyna | 289 | mg |
Metionina | 158 | mg |
Cystyna | 246 | mg |
Fenyloalanina | 369 | mg |
Tyrozyna | 281 | mg |
Treonina | 285 | mg |
Tryptofan | 68 | mg |
Walina | 498 | mg |
Arginina | 424 | mg |
Histydyna | 216 | mg |
Alanina | 390 | mg |
Kwas asparaginowy | 699 | mg |
Kwas glutaminowy | 1,795 | mg |
Glicyna | 382 | mg |
Prolina | 776 | mg |
Seryna | 345 | mg |