Proszek jajeczny ma 580 kcal (2320 kJ) na 100g produktu.
Proszek jajeczny to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
580 kcal |
2,320 kJ |
CHOLESTEROL | 1,900.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 560 mg |
OMEGA-6 4,920 mg |
OMEGA-9 17,620 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 5 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 3,246 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
4 | 10,070 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 23,100 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 46,112 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3.5 g | 41.7 g | 2.7 g | 48.4 g | 3.7 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 800.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.32 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 1.20 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.20 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.38 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 184.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 184.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 6.75 | μg |
Witamina E | 1.99 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 481.00 | mg |
Sól | 1.20 | g |
Potas | 527.00 | mg |
Wapń | 185.00 | mg |
Fosfor | 790.00 | mg |
Magnez | 45.00 | mg |
Żelazo | 8.30 | mg |
Cynk | 6.86 | mg |
Miedź | 0.21 | mg |
Mangan | 0.10 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | - | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.10 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | - | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 7.96 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.07 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 1.94 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.04 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 1.73 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.04 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 15.54 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.10 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | 0.17 | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 4.64 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.14 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.28 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.42 | g |
Izoleucyna | 2,853 | mg |
Leucyna | 4,130 | mg |
Lizyna | 3,043 | mg |
Metionina | 1,636 | mg |
Cystyna | 1,070 | mg |
Fenyloalanina | 2,685 | mg |
Tyrozyna | 1,965 | mg |
Treonina | 2,287 | mg |
Tryptofan | 719 | mg |
Walina | 3,353 | mg |
Arginina | 2,974 | mg |
Histydyna | 1,109 | mg |
Alanina | 2,845 | mg |
Kwas asparaginowy | 4,140 | mg |
Kwas glutaminowy | 6,377 | mg |
Glicyna | 1,667 | mg |
Prolina | 1,867 | mg |
Seryna | 3,679 | mg |