Noga (udo) kurczaka ma 159 kcal (636 kJ) na 100g produktu.
Noga (udo) kurczaka to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
159 kcal |
636 kJ |
CHOLESTEROL | 84.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 180 mg |
OMEGA-6 1,860 mg |
OMEGA-9 3,940 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 4 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 828 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
0 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
6 | 2,880 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 5,980 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 16,135 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
72.0 g | 10.2 g | 0.0 g | 16.8 g | 1.0 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 20.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.78 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.31 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 12.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 12.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.50 | μg |
Witamina E | 0.38 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 85.00 | mg |
Sól | 0.21 | g |
Potas | 300.00 | mg |
Wapń | 9.00 | mg |
Fosfor | 196.00 | mg |
Magnez | 23.00 | mg |
Żelazo | 0.70 | mg |
Cynk | 1.28 | mg |
Miedź | 0.08 | mg |
Mangan | 0.01 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.03 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.06 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.01 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 2.17 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | - | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.55 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.06 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.01 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | - | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.58 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | - | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 3.29 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.06 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 1.81 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.08 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.05 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | 0.02 | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.02 | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.05 | g |
Izoleucyna | 891 | mg |
Leucyna | 1,153 | mg |
Lizyna | 1,456 | mg |
Metionina | 462 | mg |
Cystyna | 201 | mg |
Fenyloalanina | 569 | mg |
Tyrozyna | 529 | mg |
Treonina | 664 | mg |
Tryptofan | 253 | mg |
Walina | 969 | mg |
Arginina | 1,112 | mg |
Histydyna | 662 | mg |
Alanina | 1,093 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,603 | mg |
Kwas glutaminowy | 2,556 | mg |
Glicyna | 1,135 | mg |
Prolina | 835 | mg |
Seryna | 656 | mg |