Napój mleczny jogurtowy ma 82 kcal (328 kJ) na 100g produktu.
Napój mleczny jogurtowy to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
82 kcal |
328 kJ |
CHOLESTEROL | 7.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 30 mg |
OMEGA-6 30 mg |
OMEGA-9 590 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 1 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 681 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
2 | 12 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 1,140 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 650 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 3,833 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
81.1 g | 1.9 g | 12.1 g | 4.0 g | 0.9 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 7.20 | g |
Laktoza | 4.30 | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 15.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.20 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.13 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.06 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 8.40 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 8.40 | μg |
Witamina C | 0.90 | mg |
Witamina D | 0.03 | μg |
Witamina E | 0.03 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 59.00 | mg |
Sól | 0.15 | g |
Potas | 186.00 | mg |
Wapń | 158.00 | mg |
Fosfor | 113.00 | mg |
Magnez | 16.00 | mg |
Żelazo | 0.10 | mg |
Cynk | 0.43 | mg |
Miedź | 0.03 | mg |
Mangan | - | mg |
Jod | 3.00 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | 0.06 | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | 0.04 | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.02 | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.05 | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.07 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.20 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.02 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 0.46 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.02 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 0.20 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.03 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.01 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.05 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.02 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 0.48 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.03 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.03 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 209 | mg |
Leucyna | 355 | mg |
Lizyna | 330 | mg |
Metionina | 98 | mg |
Cystyna | 35 | mg |
Fenyloalanina | 182 | mg |
Tyrozyna | 176 | mg |
Treonina | 166 | mg |
Tryptofan | 51 | mg |
Walina | 273 | mg |
Arginina | 124 | mg |
Histydyna | 100 | mg |
Alanina | 123 | mg |
Kwas asparaginowy | 284 | mg |
Kwas glutaminowy | 823 | mg |
Glicyna | 73 | mg |
Prolina | 382 | mg |
Seryna | 215 | mg |