Czekolada mleczna ma 552 kcal (2208 kJ) na 100g produktu.
Czekolada mleczna to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
552 kcal |
2,208 kJ |
CHOLESTEROL | 29.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 740 mg |
OMEGA-6 440 mg |
OMEGA-9 9,520 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 3 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 1,637 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
4 | 51 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 20,480 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
8 | 10,700 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 9,363 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
0.4 g | 32.8 g | 54.7 g | 9.8 g | 2.3 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 37.00 | g |
Laktoza | 10.10 | g |
Skrobia | 2.70 | g |
Błonnik pokarmowy | 0.70 | g |
Witamina A | 53.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.36 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.43 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.11 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 10.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 10.00 | μg |
Witamina C | 1.40 | mg |
Witamina D | 0.06 | μg |
Witamina E | 0.23 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 95.00 | mg |
Sól | 0.24 | g |
Potas | 607.00 | mg |
Wapń | 294.00 | mg |
Fosfor | 302.00 | mg |
Magnez | 97.00 | mg |
Żelazo | 1.20 | mg |
Cynk | 1.83 | mg |
Miedź | 0.13 | mg |
Mangan | 0.38 | mg |
Jod | 5.50 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | 0.19 | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | 0.12 | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.07 | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.16 | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.21 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.66 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.07 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 8.36 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.06 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 10.58 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.08 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.04 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.16 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.07 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 9.17 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.30 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.74 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.14 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 437 | mg |
Leucyna | 832 | mg |
Lizyna | 704 | mg |
Metionina | 224 | mg |
Cystyna | 121 | mg |
Fenyloalanina | 465 | mg |
Tyrozyna | 469 | mg |
Treonina | 438 | mg |
Tryptofan | 123 | mg |
Walina | 580 | mg |
Arginina | 449 | mg |
Histydyna | 251 | mg |
Alanina | 396 | mg |
Kwas asparaginowy | 806 | mg |
Kwas glutaminowy | 1,936 | mg |
Glicyna | 274 | mg |
Prolina | 753 | mg |
Seryna | 543 | mg |