Ptysie z bitą śmietaną ma 348 kcal (1392 kJ) na 100g produktu.
Ptysie z bitą śmietaną to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
348 kcal |
1,392 kJ |
CHOLESTEROL | 146.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 360 mg |
OMEGA-6 1,080 mg |
OMEGA-9 9,170 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 2 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 479 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
4 | 25 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
11 | 12,660 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 10,610 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 5,382 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
43.3 g | 24.9 g | 25.7 g | 5.5 g | 0.6 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | 14.40 | g |
Laktoza | 1.80 | g |
Skrobia | 8.90 | g |
Błonnik pokarmowy | 0.30 | g |
Witamina A | 246.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.20 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.17 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.03 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 12.20 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 12.20 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.84 | μg |
Witamina E | 1.49 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 59.00 | mg |
Sól | 0.15 | g |
Potas | 105.00 | mg |
Wapń | 64.00 | mg |
Fosfor | 93.00 | mg |
Magnez | 9.00 | mg |
Żelazo | 0.70 | mg |
Cynk | 0.62 | mg |
Miedź | 0.03 | mg |
Mangan | 0.04 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | 0.53 | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | 0.33 | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.21 | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.47 | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.68 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 1.91 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.18 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 5.61 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.16 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 2.57 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.01 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.23 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.12 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.50 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.18 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 8.12 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.02 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 1.07 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.34 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.01 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.02 | g |
Izoleucyna | 281 | mg |
Leucyna | 543 | mg |
Lizyna | 321 | mg |
Metionina | 153 | mg |
Cystyna | 124 | mg |
Fenyloalanina | 286 | mg |
Tyrozyna | 195 | mg |
Treonina | 226 | mg |
Tryptofan | 70 | mg |
Walina | 341 | mg |
Arginina | 269 | mg |
Histydyna | 130 | mg |
Alanina | 248 | mg |
Kwas asparaginowy | 386 | mg |
Kwas glutaminowy | 1,116 | mg |
Glicyna | 169 | mg |
Prolina | 399 | mg |
Seryna | 351 | mg |