Wątrobianka ma 231 kcal (924 kJ) na 100g produktu.
Wątrobianka to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
231 kcal |
924 kJ |
CHOLESTEROL | 97.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 190 mg |
OMEGA-6 1,500 mg |
OMEGA-9 9,940 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 9 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
10 | 2,952 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
2 | 1 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 6,630 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
12 | 11,630 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 9,860 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
67.1 g | 20.6 g | 1.1 g | 10.3 g | 0.9 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | - | g |
Skrobia | 0.50 | g |
Błonnik pokarmowy | 0.20 | g |
Witamina A | 1,970.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.10 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.50 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.00 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.14 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 12.80 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 12.80 | μg |
Witamina C | 2.70 | mg |
Witamina D | 0.31 | μg |
Witamina E | 0.33 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 783.00 | mg |
Sól | 1.96 | g |
Potas | 89.00 | mg |
Wapń | 17.00 | mg |
Fosfor | 90.00 | mg |
Magnez | 10.00 | mg |
Żelazo | 3.70 | mg |
Cynk | 1.26 | mg |
Miedź | 0.16 | mg |
Mangan | 0.12 | mg |
Jod | - | μg |
Kwas masłowy C4:0 | - | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | - | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | - | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | - | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 0.01 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 0.31 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.06 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 4.05 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.04 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 2.11 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | 0.04 | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.09 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.03 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.78 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.06 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 8.83 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | 0.15 | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 1.30 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.14 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | 0.01 | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | 0.19 | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | 0.02 | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | 0.03 | g |
Izoleucyna | 535 | mg |
Leucyna | 814 | mg |
Lizyna | 734 | mg |
Metionina | 189 | mg |
Cystyna | 94 | mg |
Fenyloalanina | 458 | mg |
Tyrozyna | 340 | mg |
Treonina | 442 | mg |
Tryptofan | 104 | mg |
Walina | 544 | mg |
Arginina | 697 | mg |
Histydyna | 292 | mg |
Alanina | 632 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,023 | mg |
Kwas glutaminowy | 1,503 | mg |
Glicyna | 790 | mg |
Prolina | 632 | mg |
Seryna | 479 | mg |