Ser trapistów pełnotłusty ma 371 kcal (1484 kJ) na 100g produktu.
Ser trapistów pełnotłusty to ok. 0g. Zatem zawiera 0 kcal łącznie.
Skład produktu w 100g części jadalnej (bez odpadków jak skórka, kości, ości, itp.)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kalorie (cal) i Jule (J) w 100g |
371 kcal |
1,484 kJ |
CHOLESTEROL | 83.0 mg |
KWASY OMEGA | OMEGA-3 430 mg |
OMEGA-6 400 mg |
OMEGA-9 9,770 mg |
WITAMINY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
9 | 1 mg |
SKŁADNIKI MINERALNE Liczba oraz łączna masa minerałów w 100g |
11 | 4,171 mg |
WĘGLOWODANY Liczba oraz łączna masa węglowodanych w 100g |
1 | 0 g |
KWASY NASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
10 | 18,360 mg |
KWASY NIENASYCONE Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
7 | 10,600 mg |
AMINOKWASY Liczba oraz łączna masa witamin w 100g produktu |
17 | 22,627 mg |
Woda |
Tłuszcze Lipidy |
Węglowodany Cukry / Sacharydy |
Białko Proteiny |
Reszta Popiół |
---|---|---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
41.0 g | 30.7 g | 0.1 g | 23.5 g | 4.7 g |
Glukoza | - | g |
Fruktoza | - | g |
Sacharoza | - | g |
Laktoza | 0.10 | g |
Skrobia | - | g |
Błonnik pokarmowy | - | g |
Witamina A | 285.00 | μg |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 | mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.41 | mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.04 | mg |
Witamina B4 (Cholina) | - | μg |
Witamina B5 (Kwas panetetonowy) | - | μg |
Witamina B6 | 0.04 | mg |
Witamina B7 (Biotyna) | - | mg |
Witamina B8 (Inozotyl) | - | mg |
Witamina B9 (Kwas foliowy) | 20.00 | μg |
Witamina B10 (Kwas p-aminobenzoesowy) | - | μg |
Witamina B11 (Kwas foliowy) | - | μg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 20.00 | μg |
Witamina C | - | mg |
Witamina D | 0.61 | μg |
Witamina E | 0.44 | mg |
Witamina K | - | μg |
Sód | 722.00 | mg |
Sól | 1.81 | g |
Potas | 86.00 | mg |
Wapń | 943.00 | mg |
Fosfor | 578.00 | mg |
Magnez | 33.00 | mg |
Żelazo | 0.50 | mg |
Cynk | 3.46 | mg |
Miedź | 0.03 | mg |
Mangan | 0.05 | mg |
Jod | 30.00 | μg |
Kwas masłowy C4:0 | 0.93 | g |
Kwas Kapronowy C6:0 | 0.59 | g |
Kwas Kaprolowy C8:0 | 0.35 | g |
Kwas Kaprynowy C10:0 | 0.81 | g |
Kwas Laurynowy C12:0 | 1.02 | g |
Kwas Mirystynowy C14:0 | 3.25 | g |
Kwas Pentadekanowy C15:0 | 0.32 | g |
Kwas Palmitynowy C16:0 | 7.55 | g |
Kwas Margarynowy C17:0 | 0.29 | g |
Kwas Sterynowy C18:0 | 3.25 | g |
Kwas Arachidowy C20:0 | - | g |
Kwas Behenowy C22:0 | - | g |
Kwas Tetradecenowy C14:1 | 0.40 | g |
Kwas Monoenowy C15:1 | 0.21 | g |
Kwas Palmitooleinowy C16:1 | 0.78 | g |
Kwas Margarooleinowy C17:1 | 0.32 | g |
Kwas Oleinowy C18:1 | 8.06 | g |
Kwas Eikozaenowy C20:1 | - | g |
Kwas Erukowy C22:1 | - | g |
Kwas Linolowy C18:2 | 0.40 | g |
Kwas a-linolenowy C18:3 | 0.43 | g |
Kwas y-linolenowy C20:3 | - | g |
Kwas Arachaidonowy C20:4 | - | g |
Kwas Eikozapentaenowy C20:5 | - | g |
Kwas Dokozapentaenowy C22:5 | - | g |
Kwas Dokozaheksaenowy C22:6 | - | g |
Izoleucyna | 1,052 | mg |
Leucyna | 1,919 | mg |
Lizyna | 1,731 | mg |
Metionina | 549 | mg |
Cystyna | 130 | mg |
Fenyloalanina | 1,169 | mg |
Tyrozyna | 1,279 | mg |
Treonina | 871 | mg |
Tryptofan | 341 | mg |
Walina | 1,494 | mg |
Arginina | 746 | mg |
Histydyna | 632 | mg |
Alanina | 679 | mg |
Kwas asparaginowy | 1,561 | mg |
Kwas glutaminowy | 5,205 | mg |
Glicyna | 431 | mg |
Prolina | 2,414 | mg |
Seryna | 1,295 | mg |